středa 30. března 2016

Francouzský toast z mazance

Je po Velikonocích, což znamená, že začíná období vajíček na sto způsobů a kulinářských experimentů na téma "co dům dal". Pokud vám doma zbyl mazanec a už vám leze i ušima, dejte mu poslední šanci – v podobě francouzského toastu. Udělejte si ho třeba k snídani a uvidíte, že den bude hned příjemnější.



Na 1 porci stačí doma mít:

– 1–2 plátky mazance

– 1 vejce

– mléko

– máslo (ideálně přepuštěné – ghí –, které se nebude tolik připalovat)

– moučkový cukr

Vejce rozšleháme a podle potřeby rozředíme mlékem. Mazanec z obou stran obalíme (klidně ho můžeme nechat ve směsi chvíli ležet, ať dobře nasákne) a opečeme na másle dozlatova. Přendáme na talíř, pocukrujeme a ještě horký podáváme.


Tip: Vzpomeňte si na tenhle recept i o Vánocích, s vánočkou totiž funguje stejně dobře.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat