Je po Velikonocích, což znamená, že začíná období vajíček na sto způsobů a kulinářských experimentů na téma "co dům dal". Pokud vám doma zbyl mazanec a už vám leze i ušima, dejte mu poslední šanci – v podobě
francouzského toastu. Udělejte si ho třeba k snídani a uvidíte, že den
bude hned příjemnější.
Na 1 porci stačí doma mít:
– 1–2 plátky mazance
– 1 vejce
– mléko
– máslo (ideálně přepuštěné – ghí –, které se nebude tolik připalovat)
– moučkový cukr
Vejce rozšleháme a podle potřeby rozředíme mlékem. Mazanec z obou
stran obalíme (klidně ho můžeme nechat ve směsi chvíli ležet, ať dobře nasákne) a
opečeme na másle dozlatova. Přendáme na talíř, pocukrujeme a ještě horký
podáváme.

Tip: Vzpomeňte si na tenhle recept i o Vánocích, s vánočkou totiž funguje stejně dobře.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat