Na koláč je potřeba:
– 250 g mandlové moučky
– 3/4 hrnku (asi 200 g) třtinového cukru
– 5 vajec
– lžička skořice
– špetka soli
– kůra z jednoho bio citronu
– máslo a hrubá mouka na vysypání formy
Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, k bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme mandlovou moučku, skořici a citronovou kůru a promícháme. Na závěr zlehka vmícháme bílkový sníh.
Těsto přelijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C zhruba 50 minut dozlatova.
Koláč necháme zcela vychladnout, poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.

Recept (upravený) i šablonu jsem našla na bezva blogu kublanka.cz.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat