pondělí 19. května 2014

Brownies z červených fazolí

V sobotu jsme měli štěstí, na pár hodin se umoudřilo počasí, a tak jsme mohli vypadnout z města a vyrazit alespoň na krátký výlet do přírody. Což byla ideální příležitost pro výrobu fazolových brownies. Ačkoli momentálně mi přijde, že je na ně ideální příležitost skoro pořád, neb poslední dobou nepeču nic jiného.


Na menší plech (o průměru cca 20 x 30 cm) je potřeba:

 cca 500 g vařených červených fazolí (dvě plechovky)

 3/4 hrnku hladké celozrnné mouky

 1/2 hrnku třtinového cukru

 1/2 hrnku kakaa

 3/4 hrnku kefíru

 1 menší banán

 4 lžíce oleje

 lžíce prášku do pečiva

 hořká čokoláda

 špetka soli

Fazole (pokud použijete ty z plechovky, dobře je propláchněte), banán, kefír a olej rozmixujeme ručním mixérem dohladka. Mokrou směs přelijeme do mísy, přisypeme mouku s kypřicím práškem, cukr, kakao a sůl a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme nadrobno nasekanou čokoládu.
Těsto (trochu tužší konzistence, ale stále tekuté) vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pomocí stěrky uhladíme, aby bylo po celé ploše stejně silné.
Pečeme na 170 °C zhruba 20 minut.
Necháme vychladnout a krájíme na menší kousky (díky fazolím jsou brownies dost syté).

 

Povrch brownies bude trochu popraskaný, vnitřek zase takový "mokrý", hutný, zkrátka báječný. Díky nahrazení části mouky fazolemi obsahují brownies více bílkovin a méně sacharidů. A protože chuť fazolí není vůbec znát, můžete je podstrčit úplně každému, i těm největším odpůrcům luštěnin.

Dobrou chuť!





Žádné komentáře:

Okomentovat