Konečně je tady pravej podzim a já mám zase chuť nejen jíst, ale především vařit, péct a nakládat, zkrátka se hřát v teple kuchyně. O víkendu jsem se snažila splnit spoustu restů a pro radost jsem si nachystala pořádnou dávku granoly, protože z té staré už mi zbývalo jen pár drobků na dně sklenice. Inspirovala jsem se receptem z blogu Veganotic a upravila ho podle aktuálního stavu našich zásob.
S bílým jogurtem a ovocem ideální snídaně/svačina, ale především neskutečná dobrota!
Na plnou sklenici granoly je potřeba:
– 500 g ovesných vloček
– 2 hrnky ořechů (mandle, lískáče, para ořechy, pekany, vlašáky, pistácie, zkrátka co máte doma a co máte rádi)
– 1/3 hrnku slunečnicových semínek
– 1/2 hrnku agáve sirupu (může být i javorový, rýžový...)
– 3 lžíce kokosového oleje
– 3 lžíce kokosového oleje
– lžička skořice
– lžička koření do perníku
– špetka muškátového oříšku
– špetka soli
Rozehřejeme si troubu na 170 °C. Ořechy nahrubo nasekáme nebo rozmixujeme a nasypeme do mísy. Přidáme vločky, koření a sůl a promícháme. V hrnku smícháme rozpuštěný olej se sirupem, přilijeme do mísy a znova promícháme, aby se všechny vločky i ořechy obalily.
Směs rovnoměrně rozprostřeme na dva plechy vyložené papírem na pečení a pečeme 25-30 minut. Občas do trouby koukneme a směs prohrábneme, aby se nepřipalovala.
Vychladlou granolu přesypeme do uzavíratelné nádoby, kde vydrží i několik měsíců.
Někdo (vlastně možná většina lidí) do granoly po upečení přidává ještě sušené ovoce, to já ale nedělám, přijde mi, že bez něj zůstane déle čerstvá.
Dobrou chuť!
Vypadá skvěle, díky za recept!
OdpovědětVymazatA taky je skvělá, určitě ji vyzkoušej :)
VymazatNo, to vypadá moc dobře! Nechápu, že jsem tu granolu ještě nevyzkoušela. :) Určitě napravím. :)
OdpovědětVymazatLucka www.sleepy-cat.com
Jj, taky jsem otálela, ale teď už na ni nedám dopustit :)
Vymazat