sobota 16. dubna 2016

Medvědí česnek v pivním těstíčku

Dnes další recept z jarní série s medvědím česnekem, tentokrát v méně zdravé, ale neméně chutné verzi v pivním těstíčku.


Budete potřebovat:

– svazek medvědího česneku

– 1 vejce

– 150 ml světlého piva

– 1/2 lžičky prášku do pečiva

– 150 g hladké mouky

– sůl

– olej na smažení

a něco málo navíc na dip:

– 1 kelímek bílého jogurtu

– šťávu z 1 citronu

– olivový olej

– sůl

– pepř

Nejprve si přichystáme jednoduchý dip – smícháme jogurt s citronovou šťávou, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme (můžeme podle chuti například přidat i nasekané bylinky nebo třeba chilli papričku) a dáme vychladit. 
Listy medvědího česneku opláchneme a dobře osušíme. Smícháme vejce s pivem a postupně přisypáváme mouku s kypřicím práškem, dokud nezískáme těsto o trochu hustší než třeba na palačinky, osolíme a necháme chvíli odstát. 
Listy namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. 
Přendáme na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk a ještě horké podáváme s jogurtovým dipem.


Dobrou chuť!

P.S.: Některé moje recepty teď naleznete i na webu organizace Zachraň jídlo, která podporuje boj proti plýtvání jídlem.


Žádné komentáře:

Okomentovat