
Na jednu chlebíčkovou formu je potřeba:
– 1 hrnek nahrubo nastrouhané dýně
– 1 hrnek celozrnné hladké mouky
– 1/2 hrnku hladké bílé mouky
– 1/2 hrnku třtinového cukru
– 1/4 hrnku oleje
– 1 malý jogurt (125 ml)
– 1/2 hrnku vlašských ořechů
– 1/2 lžičky prášku do pečiva
– 1/2 lžičky jedlé sody
– hořká čokoláda
Postup už je tak nějak klasický. V míse č. 1 smícháme suché suroviny: mouky, cukr, prášek do pečiva a sodu. V míse č. 2 smícháme mokré suroviny: olej, jogurt a dýni. Postupně do mísy č. 1 sypeme obsah mísy č. 2.
Nakonec přidáme nasekané ořechy a čokoládu a pečeme zhruba hodinu v troubě rozpálené na 180 °C.
Zjistila jsem, že je opravdu možná lepší nahradit alespoň malou část celozrnné mouky bílou, buchta je pak nadýchanější a nevytvoří se v ní – ani po vychladnutí – brousek.
Dobrou chuť!
Vypadá skvěle :).
OdpovědětVymazat