pátek 19. června 2015

Grilovaný hermelín se sušenými rajčaty a olivami

Tenhle hermelín jsem ochutnala už loni na jedný z grilovaček a byl famózní. A protože se nejednalo o klasickýho supermarketovýho drobka, ale o XXL verzi, najedli jsme se z něj skoro všichni. Takže když se nám v lednici ubytoval stejnej půlkilovej macek, bylo o jeho osudu rozhodnuto raz dva.

Na grilovaný sýr (o váze 500 g) je potřeba:

– hermelín, camembert, brie nebo jiný sýr tohohle typu

– 8 sušených rajčat

– 12 oliv

– snítka tymiánu nebo jiné bylinky

chilli paprička dle chuti (nemusí být)

Hermelín podélně rozkrojíme a obě poloviny vydlabeme. Všechny ostatní suroviny nasekáme a smícháme se sýrem. Pak hermelín směsí naplníme, půlky přiklopíme na sebe a dobře zabalíme do alobalu. Pečeme cca 10–15 minut v troubě pod grilem na 200 °C nebo, pokud dovolí počasí, normálně venku na grilu. Podáváme s bagetou a zeleninovým salátem.

Sýr bohatě vystačil na večeři pro celý byt, jenž v současné době čítá čtyři podnájemníky.

Dobrou chuť!

1 komentář:

  1. Zítra bude grilovačka a Hermelín máme doma :) Díky za super tip :) Jinak..skvělý blog :)

    OdpovědětVymazat