Jak řekla, tak udělala. V článku o pestu jsem vás lákala na nakládaný hermelín. A protože se povedl, přidávám i slíbený recepis.
Na dvě porce si připravte:
– 2 hermelíny
– 1 cibuli
– 1 lžíci pesta z medvědího česneku (KLIK)
– 2 lžíce vlašských ořechů
– slunečnicový olej
Hermelíny prokrojíme napůl a vydlabeme (jak moc dobře to půjde, bude záviset na vyzrálosti sýru). Ořechy rozsekáme nebo rozmixujeme a smícháme s pestem a hermelínem. Pokud to nepůjde moc dobře, šoupneme směs na pár vteřin do mikrovlnky, aby sýr povolil. Všechny čtyři poloviny naplníme a hermelíny znovu složíme. Cibuli nakrájejíme na tenčí kolečka a vyložíme jimi spodek sklenice, vložíme první hermelín, zakryjeme cibulí, přidáme druhý hermelín a opět poklademe cibulí. Zalijeme až po okraj olejem, zavřeme a necháme asi týden v lednici.
Hromada cibule, čerstvý chleba a pivo jsou povinnou součástí degustace.

Trochu jsem se bála, že se pesto ještě víc rozleží a pro svou pálivost nebude k pozření, opak však byl pravdou, všechno k sobě pasovalo, jak mělo, a žádná chuť nepřebíjela ty ostatní.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat