čtvrtek 6. srpna 2015

Zelený ledový čaj s jahodami a bazalkou

Přes léto jsem vyrábění, vaření a tím pádem i blogování tak trochu pověsila na hřebík. Proč taky sedět u počítače, když je venku tak krásně. Naštěstí jsem zvládala alespoň občas něco vyfotit, takže se s vámi můžu podělit o recept na ledový čaj, který je do letních pařáků ideální.


Na litr čaje je potřeba:

– litr vody (nečekaně)

– 3 sáčky dobrého zeleného čaje

– 2 hrsti čerstvých jahod

– hrst čerstvé bazalky

cukr podle chuti

– led 

Podle návodu uvaříme čaj a necháme ho trochu zchladnout, cca 10 minut bude stačit. Jahody nakrájejíme na čtvrtky, bazalku nasekáme nahrubo, vše přidáme do čajové lázně a necháme pořádně vychladit.
Studený čaj podle chuti dosladíme (já přidala asi dvě lžíce třtinového cukru), přelijeme do sklenic s ledem a podáváme.


Tip: Jahody se v čaji trochu "vymáchají" a tím ztratí takřka veškerou svou chuť, před podáváním tak můžeme do sklenic naházet pár čerstvých kousků.

Dobrou chuť!